Breed advies

Succes verzekerd?

Ondernemersverhalen getuigen vaak van bevlogenheid. U gelooft in het succes en in de potentie van uw product. De zaken gaan goed, uw bedrijf floreert. Zolang als de omstandigheden gelijk blijven en uw sturingsmogelijkheden beheersbaar zijn. In de hectiek van alledag is het echter lastig om op ieder moment overal op voorbereid te zijn. Er kunnen zich situaties aandienen dat u iets wezenlijks over het hoofd ziet, dat marktontwikkelingen wijzigen, dat familiebelangen en ondernemersbelangen gaan botsen of dat u cruciale keuzes heeft gemaakt die invloed hebben op toekomstige mogelijkheden.

Een ander licht op de zaak

Het wel of niet slagen heeft vaak niet zozeer te maken heeft met de beschikbaarheid van financiële middelen, maar wel met afgewogen beslissingen. Het gaat om bewustzijn van jezelf, om voldoende mensenkennis, een gezonde balans tussen gevoel en verstand, weten wanneer je iets alleen moet doen en wanneer je hulp moet inroepen. In de maakindustrie denken we vaak te gemakkelijk dat het alleen draait om wat je kunt zien en wat je kunt aanraken. Maar niets is minder waar. Juist in wat je niet direct ziet, schuilt het grootste gevaar en tegelijk de grootste kans. En dat is precies de reden dat je er goed aan doet om zo nu en dan een blik van buiten toe te laten, om breed advies in te winnen en zaken scherp te krijgen.

Orde op zaken

Eric-Jan Willems van WBF advies kijkt samen met u naar de cijfers en de wereld daarachter, naar de menskant van het ondernemerschap, de rollen en verhoudingen binnen uw bedrijf, de branche ontwikkelingen en vooral naar de samenhang tussen al die zaken. Zo heeft u binnen korte tijd een objectief totaalbeeld, bent u zich bewust van risico’s en kansen en weet u wat uw handelingsmogelijkheden zijn om uw bedrijf gezond te houden. De combinatie van kennis, ervaring en inlevingsvermogen maakt dat u zich gezien en gehoord voelt en vertrouwen heeft om de juiste keuzes te maken.

Klaar voor de toekomst

Als ondernemer heeft u op gezette tijden vragen die samenhangen met uw bedrijfsvoering en continuïteit. Waar zit mijn potentieel? Aan welke knoppen moet ik draaien om beter resultaat te behalen? Hoe kan ik mijn efficiency verhogen? Moet ik me blijven toeleggen op de toelevering van onderdelen of moet ik mijn focus leggen op het produceren en vermarkten van eigen producten? Blijf ik mijn klanten in Nederland zoeken of ga ik exportkansen onderzoeken? Wat zijn alternatieve financieringsmogelijkheden naast de reguliere bankfinanciering? In al die gevallen kan WBF u deskundig en resultaatgericht van dienst zijn.