Strategisch advies voor de MKB-maakindustrie

“Een duidelijke strategie om in te spelen op snelle veranderingen in de maakindustrie"

Strategisch advies

De dynamiek en snelheid van ontwikkelingen in de maakindustrie vragen van u als ondernemer om van alle markten thuis te zijn als u wilt consolideren of groeien. Door te investeren in een gezonde balans voor uw totale bedrijfsvoering behoudt u plezier in ondernemen en bereikt u gewenste resultaten.

Aan u de keuze

De productie in de maakindustrie verandert van karakter en is minder voorspelbaar. U krijgt te maken met wisselende productievolumes, kortere levertijden, kleinere series en klantspecifieke varianten. Als toeleverancier in de maakindustrie heeft u twee keuzes: excelleren in kwaliteit, leverbetrouwbaarheid én lage kosten (bijvoorbeeld door investering in innovatieve oplossingen) of transformeren naar eigen productontwikkeling.

Wat is uw verhaal?

In beide gevallen zult u moeten innoveren. Dat vraagt om een duidelijke strategie en een perspectief op de toekomst. Vanuit welke drijfveren wilt u van betekenis zijn voor uw klanten? Welke ambities wilt u realiseren? Wat is uw unieke verhaal?  Hoe voegt u waarde toe in een markt die steeds in beweging is? Hoe sluit u aan op marktbehoeften? Wat u nodig heeft, is een doortimmerd bedrijfsplan om uw ambities mogelijk te maken.

Meer continuïteit en groeipotentieel begint bij de juiste verkenning. Teruggaan naar de kern van uw bedrijf om van daaruit een gewenste toekomst in kaart te brengen. WBF advies ondersteunt u graag bij

  • Opstellen Bedrijfsstrategie
  • Implementeren Bedrijfsstrategie
  • Bewaken van de voortgang van uw bedrijfsstrategie
  • Ondernemersbegeleiding